HISTÒRIA DEL CARRER MANDRI DE BARCELONA

El procés de formació del carrer Mandri és un fenomen relativament recent.

La seva urbanització definitiva,tot i que es va reprendre en els anys quaranta de segle XX, no va concloure fins a la dècada dels seixanta.

Avui el carrer Mandri constitueix una zona de referència per al comerç i l’oci de qualitat de Barcelona.

CRONOLOGIA DEL CARRER MANDRI

sant gervasi cassoles

História de Sant Gervasi de Cassoles

Una petita ermita rural que va estar sota l’advocació dels sants Gervasi i Protasi, va donar nom a poble, i pel que fa a el terme cassoles hi ha diverses aproximacions, que van des de la referència a l’existència de cases petites i aïllades, a la interpretació popular de lloc on s’elaboraven d’estris de fang. Sant Gervasi

El carrer Mandri

La transformació de el temple i la creació en 1850 de la Plaça de la Bonanova davant de l’església, que ocupava el lloc de l’cementiri parroquial, van millorar el paisatge urbà de l’entorn. Els propietaris dels terrenys propers van procedir a urbanitzar les seves terres, com és el cas de Joaquim Ferret i Mandri que va obrir nous carrers a prop de la plaça acabada de crear.

carrer mandri
mandri 1940

L’any del canvi, 1940

Durant els anys quaranta, es va acabar de perfilar la seva morfologia, i pocs anys després es van construir els primers blocs de pisos, en el flanc oriental de la part superior propera a al Passeig de la Bonanova. En aquells temps encara quedaven moltes parcel·les desocupades, que s’utilitzaven com a horts i àrees de pastura per ramats d’ovelles.