Després que dijous passat  la Generalitat de Catalunya recollís la demanda de Barcelona Comerç, per eliminar la cita prèvia al comerç mentre que la nostra ciutat no passi a Fase 1, el Govern espanyol ha acceptat la petició i des d’aquest pròxim dilluns el comerç de Barcelona podrà obrir les persianes amb tota la resta de mesures de seguretat, però sense aquest requeriment.

A més, el ministre de Sanitat, Salvador Illa també ha anunciat que els comerços de més de 400 m2 podran aixecar persianes si limiten l’àrea d’accés a clients a aquesta superfície.

Des de Barcelona Comerç  es mostra la satisfacció per que s’hagi escoltat la petició del comerç, però es segueix treballant per tal que s’atenguin altres demandes com mesures operatives, fiscals i econòmiques més contundents de suport al sector i que es prohibeixin les rebaixes on-line durant la desescalada, afavorint, per contra, l’allargament del període de venda amb els marges correctes, sense que es produeixi una competència deslleial.

Som comerciants, som restauradors, som autònoms. Però també som veïns, pares i mares, familiars i companys. Ens hem quedat a casa perr responsabilitat, per generositat i per solidaritat. Ara ens toca tornar als carrers.

Font: Barcelona Comerç